Судар на два матријахати. Хиени нападнале осамена лавица но не можеле ни да замислат што им се спрема

17 мај, 2020
MG_3722-by-James-Tyrrell-720x480

Подмолиот напад на хиените кон осамената лавица се случил во резерват во Танзанија и дефинитивно докажува дека не е се онака како што изгледа.

Во лавовските и хиенските чопори владее матријахат, а во нивните борби подебелиот крај го извлекуваат послабите. Тоа го научија на потешкиот начин и овие хиени кога обиколија и нападнаа една лавица. Токму во моментот кога ќе помислите дека се е изгубено, на лавицата и се придружуваат и други лавици од чопорот и успеваат да и го спасат животот.

Тензичното видео кое неможе да се гледа без звук, на одличен начин покажува како функционираат суровите закони на природата.