Таткото на пополарната пеачка ја запалил куќата, мајка ѝ одвај преживеала

12 јуни, 2020
_87308209_minaj_getty

Многу познати личности кои уживаат голема слава, почит и богатство денес – и се сметаат меѓу најдобрите во својата работа – доживеале траума, злоупотреба, напуштање и биле сиромашни пред да станат она што се денес. Една од нив е Ники Минаж.

Талентираната раперка честопати зборуваше за нејзиното брутално тешко детство, откако се пресели од Тринидад во Квинс во Newујорк, кога имала пет години. Претходно, таа живееше во трошна куќа со повеќе од 20 члена на нејзиното непосредно и пошироко семејство и многу мачки и кучиња. Кога Ники го напуштила семејниот дом, нејзиниот татко, инаку тежок алкохоличар, се напил и ја запалил куќата со нејзината мајка во неа, која едвај преживеала.

„Ќе клекнев ноќе на креветот во хотелите и ќе се молев Бог да ми даде богатство за да можам да се грижам за мајка ми“, изјави Ники за магазинот „Ролинг Стоунс“. Нејзиното богатство сега се проценува на над 100 милиони долари.