Уапсена Сораја Вучелиќ: Старлетата направила кривично дело!

3 мај, 2020
soraja-instagram-copy_ls

Сораја Вучелиќ (34) е уапсена во Жабљак под сомнение дека сторила кривично дело, непостапување по здравствените регулативи за сузбивање на опасната заразна болест – корона вирус.

Со старлетата е уапсена, а М.М. (33) од Подгорица.

„Постапувајќи по оперативни информации, полицијата извршила увид во викенд куќа во Борје, во која биле пронајдени две женски лица, С.М. и М.М., кои немале дозволи за движење во меѓуградски сообраќај во периодот на карантин. Покрај прекршокот за меѓуопштинската забрана за сообраќај, тие ја прекршиле и забраната за собирање во објекти за домување – односно, на едно место повеќе лица кои не се членови на едно домаќинство. С.М и М.М беа лишени од слобода и со кривични пријави се спроведени до јавниот обвинител во Основното јавно обвинителство во Плевља “, соопшти Полициската управа.