Вакцината на Бил Гејтс против корона од која многу се плашат

24 мај, 2020
vakcina

Откако претседателот на САД, Доналд Трам изјави дека ќе ги повлече донациите за СЗО, милијардерот Бил Гејтс истапи со одлуката да неговата Фондација и помогне на СЗО, што предизвика внимание но и реакции во јавноста. Она што се знае е дека тој вложува стотици милиони за развојот на вакцината против корона вирусот но според некои теоретичари за заговор сметаат дека Гејтс сака да ги чипира луѓето.

Според експертите и странските медии вакцината на Гејтс ќе е готова за 12 месеци. Филантропот, основач на компанијата Microsoft и еден од најбогатите луѓе на планетава рекол дека неговата фондација, која се проценува на повеќе од 40 милијарди долаари, во целост ќе се посвети на развој на вакцина против SARS-CoV-2 кој до сега има усмртено повеќе од 200 000 луѓе низ светот и предизвика економска криза. Фондацијата до сега има вложено 250 милиони долари, со тоа што од сите други проекти финансиите се пренасочени кон короната.

Гејтс застана во одбрана на Светската Здраствена Организација по нападите на Доналд Трамп и го изјавил следново:

„СЗО е многу важна организација и треба да добие дополнителна подршка во својата борба против вирусот“. Исто така тој веерува дека Трамп ќе го исполни ветувањето и ќе ја повелече финансиската подршка за СЗО.