3 работи што ТРЕБА да ги направите за да ја доведете до ОРГАЗАМ, а само една има врска со водење љубов!

15 октомври, 2020
лос

Малите нешта понекогаш можат да бидат од голема важност, особено кога станува збор за секс и женски оргазам.

Не е доволно само да се работи напорно во кревет, мора да се изразите надвор од него за да го доведете вашиот партнер во кулминација секој пат.

Оптимална температура
Да, собната температура е многу важна. Истражувањата покажуваат дека на температури до 20 Целзиусови степени, околу 40 проценти од дамите можат да доживеат оргазам. Сепак, веќе на температура од 22 Целзиусови степени, повеќе од 80 проценти од дамите доживуваат врв.

И секогаш обрнувајте внимание на нејзините стапала, бидејќи ако се ладни, организмот веројатно е во состојба на одбрана од студот и поради тоа ќе и биде потешко да се опушти.

Вистинско време
Дури и кога вагината е влажна, тоа не значи дека жената е подготвена за секс. Кај жените, најважната фаза на раст е кога матката се повлекува и вагината се издолжува за 2-3 сантиметри, а овој процес трае неколку минути. Ако присилите секс, може да се појават повреди, а според мислењето на сексолог, најдобро е прво да го „проверите отпорот со прст“.

Не е се во сексот
Патот до женското срце дефинитивно води низ кујната, а студиите покажуваат дека жените се преморени, па затоа имаат помалку енергија за секс. Меѓутоа, ако, кога ќе дојде дома, ќе ја пречекаат миени садови и сложени алишта, таа ќе биде многу расположена за водење љубов.