НАПРАВИ САМА: Упатства за пилинг на тело кои ќе ја направат вашата кожа мека и сјајна

8 јуни, 2020
piling

И гарантирам дека веќе ги имате состојките.

Слушајте: Ќе бидам првата личност што ќе ви каже дека треба да стоите подалеку од домашните пилинзи за лице. Но кога станува збор за домашните пилинзи на тело, јас сум сто проценти во игра. Тоа е затоа што кожата на нозете, рацете и грбот е на некој начин подебела од кожата на лицето, па се додека правите пилинг повремено (читајте: еднаш неделно, максимално), тоа ќе e најдобриот начин за отстранување мртви клетки на кожата како би добиле помека и посветла кожа.

1. Пилинг за осетлива кожа

2. Пилинг со кафе

3. Пилинг со краставица

3. Пилинг со краставица