5 корисни совети за ефикасно отстранување на внатрешни влакна

30 мај, 2020
hh

Внатрешните влакна се досаден проблем, со којшто се соочуват многу жени. Овие влакненца се дебели  и имаат јак корен. Со неправилно отстранување на истите, можеме само да направиме поголеми проблеми. Ние ви нудиме 5 брзи и практични совети за лесно справување со нив.

Пилинг и топла вода – редовниот пилинг го спречува понатамошното растење на внатрешните влакненца. Туширање со топла вода помага при бричење, затоа што на тој начин полесно се отвораат порите. За интимниот дел потребно е да се користи посебен пилинг.

Отстранување на влакната во правец на нивното растење НИКАКО не е дозволено – Отстранување на влакната со восок може да допринесе до црвенила и иритација на кожата. За да спречите овие внатрешни влакна да се појавуваат на површина, немојте да ги отстранувате во правец на нивното растење.

Пена за бричење – За да спречите иритација на кожата, потребно е да користите пена за бричење.

Трик со јаболков оцет – Има противвоспалително дејство, го регулира масниот дел и ја задржува Ph – вредноста на кожата.

Редовно нанесување млеко за тело – По отстранувањето на влакната, многу е важно да нанесете млеко или крема за тело.