70-тите се вратија на голема врата! Вака изгледа новата колекција на Dior

10 април, 2020
dior 2

Марија Грација го врати во фокусот на оној Диор, кој во 1960-тите и 1970-тите години се искачи над очекуваните кроеви за жени и им понуди нешто поразлично. Нешто што останува доследно на прилично строги форми, а во исто време е и женствено, но и со став.

Незаменливите блејзери, унифориран изглед, како училишна униформа, беа доминантните парчиња од колекцијата.