ЦРВЕН КОНЕЦ И СВЕЌА: Со помош на ОВОЈ РИТУАЛ, Македонките некогаш ги „врзувале“ мажите за себе

15 октомври, 2020
zaljubljeni

Имате силни емоции кон мажот, но ви се чини дека тој воопшто не се грижи за вас.

Кога реалноста одбива да се вклопи во нечија најсилна желба, има потреба од магично влијание врз реалноста, потреба за љубовна магија. Многу жени се обидоа да освојат маж со помош на стари женски трикови, а тоа се волшебни ритуали што ги користеле жените во минатото.

Ромите се најдобри во ова и кружат разни приказни за нивната мистериозна моќ, бидејќи нивното волшебство се смета за најсилно и најуспешно во светот. Секогаш постои конфликт меѓу луѓето кои веруваат во ова и оние кои мислат дека ваквите приказни се само измислица.

Сепак, како ден е јасно дека постојат волшебни ритуали и тие ги прават во повеќето случаи жени, затоа што кријат знаење, но исто така само тие знаат да испровоцираат тајни сили и да ја постигнат својата љубовна цел.

За повеќето ритуали, потребно е да имате нешто од партнерот, барем прамен од косата или негова слика, бидејќи се чини дека функционира само во тој случај.

Еве ги најпознатите ритуали на кои жените прибегнуваа најмногу во минатото:

Значи, црвениот конец е врзан околу глуждот на ногата или раката на лицето што ви се допаѓа и ви значи. Се верува дека на овој начин на мажот на кого му е врзан конецот ќе и припаѓа на жената што го сторила тоа и дека тој нема да може да гледа во друга жена.

Се верува дека црвениот коенц е вечен, а со тоа и машката љубов кон жената.

Втор ритуал: црвена свеќа

Магијата на свеќи често се користи во магиски ритуали каде се палат свеќи за да се направи нешто добро или нешто зло. Свеќите во магијата се користат на таков начин што додека пламенот на свеќата гори, за нешто се изговара одредена молитва или привлечност. Постои љубовна магија со свеќи каде се изговара љубовна молитва и се користи слика на некој близок, како и често се споменува името на саканата личност.

Жената која сака да ѝ се исполни желбата мора да го стори следново:

Запалете свеќа и напишете ја желбата на парче хартија. Потоа лесно запалете ја хартијата на пламенот на свеќата. На тој начин, вашата порака во форма на чад ќе одлета на небото. По еден ден, желбата ќе биде исполнета.