„Дали на некои луѓе им е предодредено да бидат прељубници?“

12 октомври, 2020
да

Веб-страница за запознавање од Велика Британија спроведе истражување на 900 оженети лица. Дошле до интересни детали – многу од нив признале дека биле прељубници дури и за време на нивниот брак – додека стоеле пред олтарот. Повеќето од нив се мажи, во 64 проценти од случаите.

Ова се резултатите од истражувањето:

8 проценти имале љубовници за време на бракот.


55 проценти од нив признале дека подеднакво се грижат за својот партнер и overубовник, па ги продолжиле и двете врски.


27 проценти продолжиле да го гледаат својот љубовник една година откако се венчале.


23 проценти од прељубниците раскинале со љубовник пред брак затоа што се плашеле дека нивниот партнер ќе дознае за аферата.


5 проценти ја продолжиле аферата уште пет или повеќе години.