Допрете ја неговата „пеперутка“: Магиите на предиграта и зошто е важна пред оралниот секс?

6 јули, 2020
Naslovna

Општо познат како фелацио, „допир од пеперутка“ е безбеден избор во сексуални односи, затоа што на огромното мнозинство на мажи им се допаѓа оваа активност, и тие ќе можат целосно да уживаат во тоа – без разлика дали партнерот е експерт за материја или аматер.

Сепак, треба да се има предвид дополнителни детали кои во голема мера го подобруваат резултатот од овој чин, тврди Софија Казабланка, експерт за секс.

Иако мажот е во состојба да се разбуди многу побрзо од жената, не е добро да стори сé што е одеднаш и од првиот момент. Пред да започнете да вежбате орален секс, треба да се обидете да го направите навистина возбудливо. Жената треба да започне да ги бакнува усните, ушите, вратот на партнерот, да менува допири со нејзиниот јазик и со некои благи каснувања. Како нејзиниот јазик се спушта над градите, таа ќе ја тргне маицата или ќе ја откопчува кошулата.

Кога ќе го достигне папокот, многу лесно ќе ги соблече пантолоните, избегнувајќи да ги допира зоните на гениталиите. Кога мажот ќе остане само во долна облека, жената ќе ги користи рацете и усните и ќе ги допре нозете и стапалата. После тоа, повторно полека ќе стигне до гениталната зона. Таму ќе се премисли, но сепак ќе стигне до усните и вратот повторно.

Само тогаш жената повторно ќе се спушти и ќе се заснова на препоните. Жената ќе го промени ритамот на нејзините допири. Запомнете, колку подолго е одложен моментот на оргазам – толку е поголемо задоволството.