Единствена вештина која е потребна за добар секс!

26 јули, 2020
564586

Луда хемија, феноменални вештини, физичка издржливост и оргазам – многумина мислат дека нема добар секс без овие четири „состојки“. Сепак, многу од работите што ги мислиме за сексот не се точни.

Експертите велат дека само едно нешто гарантира вистинско сексуално задоволство – целосна посветеност. Главните елементи на целосната посветеност на партнерот се фокусот за време на сексуалниот однос, чувството на длабока еротска интимност, добра комуникација, искреност и желба за задоволување.

Едно неодамнешно истражување покажа дека многу луѓе не обрнуваат премногу внимание на самиот оргазам затоа што сексот може да биде лош и со него и без него.

Повеќе внимание се посветува на т.н. оптимална сексуалност и идеја дека сексот може да биде неисцрпен извор на задоволство без оргазам. Повеќето од анкетираните парови ја наведоа целосната посветеност како најважниот елемент на сексуалното искуство затоа што во него се вклучени взаемно почитување, прифатеност и нежност.Изгледот на телото и техниката се на самото дно на списокот со приоритети во сексот затоа што добрите партнери ги има во сите облици и големини, а вештините доаѓаат со искуството.