Експертите ги советуваат жените: 3 чекори до загарантиран оргазам, а само во еден, мажите се важни!

4 октомври, 2020
га

Истражувањата покажуваат дека само 39 проценти од жените секогаш или често доживуваат оргазам за време на сексот, сепак, експертите наведуваат дека ова може да се промени со малку напор.

За илустрација, дури 91 процент од мажите доживуваат кулминација секој пат кога водат љубов, така што родовата нееднаквост е јасно видлива.

Мастурбација
По неколку децении истражување, утврдено е дека најдобриот пристап е таканаречената „режирана мастурбација“. Ова имплицира дека жените кои се неодлучни или срамежливи во врска со ваквиот пристап, постепено се префрлаат на мастурбација – се препорачува прво да се погледнат слики од други женски гениталии, второ, да научат како другите дами мастурбираат и трето, да ја гледаат својата вагина во огледало.

Потоа се префрла на мастурбација, ако сакате, со помош на вибратор и лубрикант.

Вибратор
Иако употребата на сексуални играчки е сè уште табу за многу дами, податоците покажуваат дека жените полесно и почесто доживуваат кулминација со помош на вибратори.

Исто така, се покажа дека ако мажот нема ништо против употребата на вибратори, задоволството на жените ќе биде значително зголемено.

Комуникација
Самостојната мастурбација е само првиот чекор, но ако сакате да научите како да доживеете оргазам со вашиот партнер, мора да комуницирате.

Добрата сексуална комуникација е директно поврзана со висок степен на сексуално задоволство.

Што е најважно, мажот во повеќето случаи не може да претпостави што сакате освен ако не му кажете.