Го изневеривте вашиот партнер? ПСИХОТЕРАПЕВТИТЕ ТВРДАТ, зошто треба да ја премолчите прељубата!

21 септември, 2020
ШТИКЛИ НАСЛОВ

Патувањето се случи само еднаш и сосема неочекувано ми остави горчлив вкус во устата

Ако имате момент на слабост, тогаш добро размислете дали ќе му кажете на вашиот партнер за вашето патување и што може тоа да ви донесе.

Прељубата што се случила само еднаш и сосема неочекувано остава горчлив вкус во устата, но секако е различна од месечните или годишните афери со неговиот најдобар пријател.

Пред да одлучите дали да му признаете на вашиот партнер што се случило, особено ако жалите за несовесниот потег, размислете за овие три причини зошто е најдобро да молчите.

Затоа што го сакате

Психотерапевтите тврдат дека она што не го знаеш не може да повреди, а во овој пример е најочигледно. Ако сте направиле прељуба, веќе тоа не можете да го смените или избришете. Може да влијаете само на партнерот што го сакате да го поштедите од тага и болка. Наместо тоа, обидете се да не го сторите тоа повеќе и обидете се да бидете подобар партнер.

Затоа што не ви значеше ништо

Можеби сте направиле прељуба бидејќи сте биле под дејство на алкохол или сте скокнале во кревет со симпатија од средношколските денови, и тоа е она што отсекогаш сте го посакувале. После тоа, сигурно сте останале празни и сте сфатиле дека тоа е една голема грешка.

Јасно ви е дека воопшто не вреди да го напуштите вашиот партнер. Може и да се случи само после ваков чин да сфатите колку ви значи. Тоа е најважно, да бидете свесни за вредностите на вашиот партнер! Затоа, обидете се да продолжите да живеете како порано.