Јас ја сакам мојата невеста, но не можев да се согласам на ОНА што таа го бараше од мене!

6 октомври, 2020
свадба

Секое семејство има свои мали обичаи, а поради една необична традиција, една свадба беше скоро откажана.

Идниот младоженец, шокиран од сексуалниот предлог на неговата свршеница, побарал совет на социјалните мрежи.

Како што кратко опиша, следниот 23-годишник требаше да се ожени со долгогодишна девојка (23). И тогаш таа побара да учествува во необична семејна традиција во врска со првата брачна ноќ.

Невестата потекнува од големо семејство со кое е навистина блиско, а тоа на почетокот му се допадна, но како што се приближуваше венчавката, тој забележа дека нејзините роднини се повеќе прават „несолени“ шеги на сметка на нивната прва брачна ноќ.

Првото изненадување беше кога идната невеста му рече дека нема да има потреба да изнајмува апартман за млади по церемонијата, бидејќи таа ќе ја помине ноќта во куќата на нејзините родители.

Не гледајќи друга причина за тоа, тој помисли дека едноставно сака да ги заштеди парите што ќе ги искористи за да го намести нивниот заеднички стан.

Несекојдневна семејна традиција

И тогаш се случи шокот. Многу мирно, со насмевка на лицето, ја започна приказната за нивната семејна традиција.

„После свадбената прослава, младенците одат во главната спална соба каде што ќе го„ потрошат “бракот. Следува најчудната работа. Остатокот од семејството во тоа време чека пред вратата да им аплаудира и да им честита за „завршената работа“ кога ќе излезат надвор. Но, тоа не е крај на бизарноста. Еден член на семејството потоа влегува во собата и отсекува парче постелнина на кое се одвивала „акцијата“. Потоа, тоа парче материјал е зашиено во огромно семејно „ќебе“, плетено од истите парчиња „полов“ постелнина, што внимателно ги чува бабата на невестата “, раскажува тој.

Свесна дека овој ритуал може да биде „премногу“ за него, идната невеста изјави дека тие навистина не мора да имаат секс, доволно е само да се преправаат дека го прават тоа.

Се подразбира дека младоженецот бил преплашен од овој ритуал.

„Ја сакам и не сакам да ја изгубам, но навистина не сакав да го сторам тоа. Јас и реков дека во никој случај нема да водам makeубов пред целото нејзино семејство “, напиша тој на социјалните мрежи.

Следуваше притисок од семејството. Тие му испратија пораки дека „очигледно не ја разбира важноста на семејната традиција“, како и дека не гледаат во што е проблемот. Ако секој можеше да ја почитува традицијата, зошто тој не може.

Ниту невестата не беше задоволна од неговата одлука, но во секој случај му прости.

Како што на крајот објасни, кога тие рекоа „да“ и го танцуваа првиот танц како маж и жена, целиот гнев помина покрај неа. Таа му рече дека сè уште и е драго што тој не се согласува со бизарниот семеен ритуал и дека навистина е време да се запре.