Како да направите сендвич без да ви паѓаат состојките? Еве како треба!

22 април, 2020
сендвич

Ако досега сендвичите ги правевте така што помеѓу двете парчиња леб стававте толку многу состојки и истите ви паѓаат уште првиот пат кога ќе гризете, повеќе не треба да се грижите затоа што гурманот со име Б-ха-П сподели едноставен трик на Reddit – Life Hacks како да се спречи тоа.

– Преклопете го листот од зелена салата и завиткајте ги сите состојки во сендвичот или хамбургерот за да не испаднат – напиша тој, додавајќи дека сендвичот ќе остане ист.

– Ова е причината зошто го читам овој форум – напиша еден корисник на „Reddit“ и многумина се согласија дека тукушто добиле „корисен, едноставен и логичен совет“.

– Над состојките: зеленчук, намаз и разни салами; стопете го сирењето и потоа преклопете сè со лебот или пецивото. Топеното сирење ќе ги задржи состојките и намазите на своето место – советуваше друг корисник.