Како самите да направите најмодерни шишки, а да не се упропастите. Избегнете една грешка и се ќе излезе совршено!

22 мај, 2020
219403_pjimage_ls

Кога е во прашање коса, жените знаат да бидат прилично екстремни. Или не дозволуваат да ја пипне било кој друго освен нивниот долгогодишен фризер во кој имаат доверба или пак се во состојба секоја недела самите да направат драстична промена.

Една од најчестите промени која ги прави жената е кратење на шишки. Дамите ги обожаваат, бидејќи станува збор за мала промена која прави голема разлика и може да го подмлади изгледот за пар години.

Но како да скратите шишки дома, без помош од фризер а да не ги уништите?

Само треба да избегнете една грешка – рамно кратење.

Прво, треба да одвоите онолку коса колку што е потребно, никако премногу, а потоа да тргнете да сечете коса постепено, никако се одеднаш и тоа со „убодна„ техника.

Подетално погледнете во видеото. И оваа девојка за прв пат тоа го направи сама и и успеа!