Кечап – идеален чистач за шпоретот

18 април, 2020
kecap

Веќе знаете дека лимонот има одличен ефект во дезинфекција и отстранување на маснотиите од површините. Особено во „соработка“ со сода бикарбона, ефективноста е ненадминлива.

Овие две намирници, ги отстрануваат и најтврдокорните дамки од било која површина.

Сепак, она што не можевте да го претпоставите е дека  кечапот ги отстранува дамките од шпоретот како ниедно друго средство.

Поточно, вклучете ја рерната на мала температура, како и ринглите, нанесете го кечапот на дамките и почекајте, а потоа кога малку ќе се растопи избришете. Ќе бидете воодушевени од резултатот.

Истата постапка можете да ја примените и на садовите за готвење.