10 секс пози со кои жените најлесно ќе доживеат оргазам!

7 ноември, 2020
сексс

За повеќето мажи, да подтигнат оргазам е многу лесно, но за понежниот пол ситуацијата е малку посложена.

И додека поради порнографијата, многумина може да помислат дека е потребно мажот да биде надарен и да работи како машина за да ја доведе својата партнерка до кулминација, тоа е далеку од вистината, пишува Men’s Health. Д-р Јан Кернер, вели дека првата третина на вагиналниот канал е една од најважните точки затоа што е дел од структурата на клиторисот, така што промената од плитка во длабока пенетрација е неопходна за најголемо можно задоволство кај жените.

Тој додава дека помага и одреден притисок врз грлото на матката, како и стимулација на клиторисот и брадавиците, што значи дека ова би била идеалната поза за жените.

Д-р Џен Ланда, автор на The Sex Drive Solution for Women, напоменува дека дури и испробувањето на нови пози прави голема разлика во задоволството и возбудата на жените. „Да се ​​покаже дека се грижите за нивното уживање е само по себе пресврт“, вели тој. Men’s Health , пак, покажува 10 пози кои ќе и помогнат на вашата партнерка „да постигне оргазам секој пат“. Како се изведуваат, можете да видите во илустрациите подолу.