Ако жените го прават ова во кревет, тие се повеќе склони кон изневерување на својот партнер

5 септември, 2020
download

Ако жената долго време се преправа дека доживеа оргазам таа ќе сака својата среќа да ја бара во сексот на друго место, откри ново истражување. Интензитетот и количината на оргазам не влијаеле на желбата на жената да изневерува, но подолг период на глума оргазам влијаел на нејзината желба да ги исполни сексуалните потреби надвор од врската.

[object Object]

Сексуалниот терапевт Тами Нелсон откри за „Сан“ дека повеќе од 50% од жените глумеле оргазам за време на сексуален однос, а дури 80% го признале тоа гласно. На повеќето жени им е потребна директна стимулација на клиторисот помеѓу 7 и 45 минути, и ако тие не го покажат своето задоволство од некаква форма на физичка потврда, нема да знаете ниту дали сте приближно блиски – Нелсон ги објаснува резултатите од истражувањето.

Претходните истражувања покажаа дека жените кои глумат оргазам се чувствуваат незадоволни од сексуалниот живот што го имаат со партнерот. Исто така тие зборуваат поретко или воопшто не зборуваат за своите сексуални желби што охрабрува да бараат задоволство на друго место. Студијата е спроведена на 138 жени и 121 мажи во хетеросексуални односи. Прашањата се засноваа на нивните сексуални навики, сексуално исполнување, менопауза и изневерување.