Експертот за говор на тело открива: Со овие 6 знаци можете да препознаете дали тој ве изневерува!

23 ноември, 2020
66685f53-518b-403c-8f19-923d9c4d2a02

Дали се сомневате дека вашиот партнер ве изневерува? Експертот за говор на тело откри знаци со кои би можеле да препознаете дека тоа навистина се случува

„Ако имате чувство дека ве изневерува, веројатно тоа се случува“, вели Џуди Џејмс. “Зошто? Па, вашиот сјаен мозок секогаш ќе фати бројни суптилни изрази на лицето, гестови и индиции што можат да направат да почувствувате дека нешто не е во ред, дури и пред да ги знаете солидните факти.”
„Тој дури можеше да мириса различно затоа што неговото тело ослободува нови видови феромони“, додава тој. „Ако сте параноични по природа, можеби тоа потсвесно чувство е погрешно, но ако сте општо сигурни и оптимистични, тогаш треба да им верувате на очите и носот секој пат.

Џуди тогаш сподели шест „тајни“ знаци со кои може да препознаете дека вашиот партнер ве изневерува.

Дотерување
“Мажот во нова врска посветува повеќе време на својот изглед и дотерување. Често посветува повеќе време на ритуали за лична нега или поминува повеќе време во теретана”.

Мимикрија
„Новите врски вклучуваат и интензивна мимика, особено ако тој е заљубен во таа друга личност, што значи дека ќе прифати нови гестови и изрази на лицето, како и копирањето на нивниот начин на зборување, па дури и нивниот вкус за музика и мода.

“Дали тој ги ажурира својата гардероба и говорот на телото? Дали сте виделе различни гестови или начинот на кој зборува? И, дали тој самиот купува, наместо да бара ваше мислење?” вели Џејмс. „Купувањето сам панталони за прв пат е еден од најчестите суптилни знаци на афера што жените можат да ја препознаат“.

Изливи на гнев
Џејмс вели дека не треба секогаш да се очекуваат знаци на вина од партнерите кои изневеруваат. „На егото му е некогаш полесно кривицата да ја претвори во лутина кон вашата партнерка за стореното неверство.

„Избувнувањата на иритација се нормално однесување на неверниците“, вели тој.

Паметен телефон
„Паметниот телефон е клучна алатка за измами што ќе го направи суперчувствителен, буден и нервозен кога некој друг ќе му пријде, особено вие“, наведува тој. „Редовното проверување, постојаното пишување пораки, грабнувањето од рака кога вие ќе го земате и напуштање на просторијата за повици, се вообичаени знаци на афера“, додава тој, но исто така наведува дека некои неверници користат и други скриени телефони.

Предигра
„Не е точно дека неверниците сакаат да имаат помалку секс, бидејќи нивното либидо ќе се зголеми поради аферата со љубовницата“, вели Џејмс, но исто така забележува дека недостаток на предигра и бакнување може да биде знак, со оглед на тоа дека тој може да се чувствува како да ја изневерува новата парнерка.

Избегнувајте контакт со очите
Длабокиот и долготраен контакт со очите помага да се продлабочат емоционалните односи, поради што неверниците ќе го избегнуваат контактот со очите, вели експертот.

Сигнали на стрес
„Мамењето значи да ги лажете двете партнрки, додека постојано сте под стрес да не ве фатат на телефон или на социјалните мрежи. Неверниците се под неверојатен притисок да ги сокријат трагите, што им го зголемува стресот, а тоа се гледа во нивниот говор на тело“.

Тој додава дека овие знаци вклучуваат брзо трепкање, плитко дишење, тапкање на нозете, како и ненадејни емотивни испади што можат да се движат од солзи до лутина.