Еве кои се знаците дека сте навистина подготвени за нови состаноци после раскинувањето

3 септември, 2020
f69818b35fa7b8026483fbbc102858e8


Ако барате брак или сериозна врска, најлошото време да започнете повторно да се дружите е по раскинување или развод. Очигледно, не сакате повторно да бидете повредени или да ги повторувате истите грешки. Еве неколку знаци дека животот ви дава зелено светло да започнете повторно да се дружите по раскинувањето.

1. Научивте многу од минатите врски

Ова е многу важно. Ако не одвоите време да ја преиспитате вашата врска во минатото, сите лоши и добри работи, вашите мисли и ефекти, тогаш не сте на вистинскиот пат. Учењето од вашите минати искуства е да преземете лична одговорност. И личната одговорност доведува до емоционална зрелост.

Ilustracije ljudi kako razmišljaju

2. Не размислувајте и не зборувајте за бившата

Ако некогаш сте имале прв состанок со некој кој не е во врска, знаете колку е незгоден разговор за време на вечера. Се чувствувате како трето тркало или брачен советник затоа што сите ваши излети ќе бидат за претходното. „Таа секогаш“, „тој никогаш“, „нејзинота студенило“, „неговото избегнување“.


3. Ја отстранивте бившата од социјалните мрежи

Кога ќе изгубите интерес за тоа каде е вашиот бивш, што и со кого работи, дали најде некого, дали се забавува, само тогаш сте на вистинскиот пат.

Ilustracije prekida

4. Не тагувате

Оној момент кога ќе сфатите дека помина една недела или повеќе откако последен пат сте тажни за раскинувањето и пролеавте солза, ќе биде изненадувачки добар за вас. Кога конечно ќе започнете да се смеете кога ќе се сетите на претходната врска, време е да продолжите понатаму.


5. Почнувате да се посветувате на вашите интереси и хобија

Да се ​​изгубите во врска е лесно, особено ако врската не е здрава. И раскинувањето може да ги отвори очите кон сè што сте пропуштиле додека бевте зафатени обидувајќи се да ги направите работите да функционираат.

Ž.Hladika/Pixsell


6. Ви се допаѓа идејата да имате некој нов во вашиот живот

Бидете внимателни со ова. Може да има тенка граница помеѓу потребата да имате некој во вашиот живот и некој близок во врска. Кога ќе почнете да си го замислувате најдобриот живот и себе си и кога ќе видите некој нов на патувањето, тоа е добар знак.