Изневерување во стабилни врски: Зошто изневеруваат мажите, а зошто жените?

29 јуни, 2020
telefon

Страницата Супердруг објави студија во која учествувале 2000 америкаснски и европски мажи и жени, за да откријат која е причината личноста во стабилна врска да го изневерува својот партнер.

Повеќе од 50% од испитаниците потврдиле дека барем еднаш во животот го изневериле својот партнер. Во европа 65,6% жени и 59,8% мажи дека еднаш изневериле, а 34.4% жени и 40.2%мажи тоа го направиле повеќе пати. Во Америка само еднаш изневериле 68.2%мажи и 59.9% жени – пренесува портало Klix.

Оние кои никогаш не изневериле се 27.8% жени и 18,8% мажи. Тие изјавиле дека сепак се зближиле со спротивниот пол со кој никогаш не биле во врска.

Една од главните причини, зошто жените во Америка изневеруваат е тоа што чувтсвуваат недостаток на внимание од партнерот, а истото оправдување го имаа и европските жени.Друга причина зошто некогаш изневериле е тоа дека сакаат да се чувствуваат “секси”, Но и затоа што некоја друга личност им е физички привлечна.

Освен тоа 40.6% жени и 32.9% од мажите Признале дека своите партнери ги изневериле со пријатели, а друго најпопуларно место за наоѓање љубовник е работното место. Дури 33.3% од жените и 28,6% од мажите ги изневериле своите партнери со колеги од работа.

Истражуваата покажаа дека повеќето мажи и жени жалат за нивното неверстсво. Она што е интересно, е дека мажите повеќе се каат. Дури 71% од мажите наспроти 57.8% од американските жени се каат поради нверство, а кога станува збор за европта тогаш односот е 50-50