Како да го искористите законот за привлекување: 7 чекори за да го привлечете правиот партнер во вашиот живот!

2 декември, 2020
kgn-img-505611Основното правило на законот за привлекување е дека истото го привлекува истото. Ова значи дека ако се фокусирате на позитивни мисли, ќе ги привлечете во животот и позитивните настани.

Многумина од нас не се свесни колку моќ всушност имаме во себе и што можеме да создадеме.

Оваа иста моќ може да ви помогне да пронајдете партнер, односно да го примените законот за привлекување за да ја привлечете вистинската љубов:

  1. Бидете целосно јасни за тоа што го сакате

Јасно дефинирајте ги вашите љубовни желби и презентирајте ги на Универзумот. Испратете специфична порака и прашање до Универзумот, за да добиете и специфичен одговор.
Кога точно знаете што очекувате од љубовта, таквата љубов ќе ви биде полесно.

  1. Заљубете се во себе

Не можете да очекувате некој да се заљуби во вас, ако не се сакате себе си. Кога осудувате и критикувате, испуштате одбивна енергија. Самокритиката е негативна енергија и ги одбива луѓето. Но, самодовербата е позитивна енергија и ги привлекува луѓето. Напишете список со 10 работи што ги сакате за себе и прочитајте ги одново и одново. Убаво е да се биде околу луѓе кои се сакаат себеси.

  1. Кажете НЕ на љубомората

Љубомората е уште една деструктивна емоција што ја отфрла љубовта. Бидете среќни за другите, славете со нив, бидете среќни кога ќе видите среќни луѓе – велите дека и вие сакате среќа и ќе ја добиете.

  1. Не се откажувајте

Сè и секој има свое време. Ако порачавте нешто, пратката е на пат. Не се откажувајте. Ако се откажете, ништо не можете да направите. Луѓето често очајуваат од страв од разочарување, загуба… Сомнежот и очајот ги блокираат можностите за манифестација. Кога сакаме нешто, но се сомневаме, со сомнеж ја спречуваме реализацијата. Довербата ја отвора вратата кон манифестацијата. Сомнежот ги затвора.

  1. Уживајте во сегашниот момент

Не очекувајте дека ќе оживеете сè додека не најдете партнер. Вие привлекувате слични луѓе во вашиот живот. Ако сте несреќни и мрзливи, ќе ве вовлече животот на таков партнер. Ако сакате партнер кој ќе шета по планините, одете на планина. Ако сакате партнер кој ќе сака да чита, продолжете да читате. Не чекајте да дојде. Живејте сега и ќе ви биде полесно да ја пронајдете вистинската личност.

  1. Уредете ги вашите мисловни обрасци

Погледнете какви обрасци на размислување имате за љубовта и исчистете ги оние кои не ви служат добро. Примери на обрасци што ја прават љубовта невозможна се: „Јас не сум доволно добар (добра)“, „Сите добри мажи или добри жени се веќе избрани“, „Не сум доволно привлечен (привлечна)“ итн. Ваквите мисли ги обесхрабруваат потенцијалните партнери.

  1. Не се прашувајте како тоа ќе се случи

Ваша задача е јасно и позитивно да ги дефинирате вашите желби и да бидете сигурни дека ќе зрачите што сакате од вашиот партнер. Но, не грижете се за тоа како ќе се направи и кога. Живееме во волшебен универзум кој може да создаде што сакате, но на најнеочекувани начини можете дури и да си замислите. Ослободете ги сите очекувања и барања и дозволете му на универзумот да го направи своето. Тоа не значи дека седите дома и не правите ништо. Преземете акција. Слушајте ја вашата интуиција за тоа каде треба да одите и бидете отворени за незамисливото.