Кои мажи се најмалку склони кон неверство?

1 јуни, 2020
хгв


Научниците тврдат дека постојат неколку трикови со кои можеме брзо и ефикасно да ги разликуваме добрите момци од измамниците. пред да можат да го направат вашиот живот мизерен.

Може да бидете најмирни со човек кој:

Заработува исто како и вие.
Една неодамнешна студија покажа дека имате помала веројатност да бидете измамени ако вашите и неговите приходи се слични. Мажите кои заработуваат многу повеќе или многу помалку од својот партнер се повеќе склони кон неверство, што во првиот случај веројатно има врска со чувство за супериорност, а во втората со чувство на инфериорност.

Тој има моногамни пријатели.
Авторот на „Вистината за мамењето“, тврди дека човекот е повеќе склон кон мамење доколку е во слично опкружување т.е. ако се работи за нормална и прифатлива појава кај неговите пријатели. Вашето момче има пријател кој ја изневерува својата сопруга. Освен тоа, тој често му служи како „алиби“ и се согласува да лаже? Што друго сметате дека е подготвен да лаже?

Се чувствува сакано
Не мора да имате неделни секс маратони за да бидете сигурни дека тој не копнее по некој друг. Според истражувањето на Гери manуман, повеќето мажи не изневеруваат за да ги задоволат своите сексуални, туку првенствено емотивни потреби.

Тој е екстровертиран.
Истражувањата покажаа дека интровертите изневеруваат многу почесто затоа што ќе прифатат неморална понуда многу порано од екстровертите. Што само го потврдува оној за кучето што лае многу, но не гризе, како и оној за тивка вода што брег рони.

Тој слуша „метал“ музика.
Верувале или не, спроведена е студија за поврзаноста помеѓу измамите и видот музика што повеќе луѓе ја претпочитаат, и се покажа дека најголемите добрите меѓу зафатените момци се бушавите тешки „металци“!