Магијата на утринскиот секс: Колку често треба да го практикувате и дали влијае на вашата работа?

23 јуни, 2020
сдфгхј


Го забрзува метаболизмот

Во текот на ноќта, метаболизмот се забавува и наутро останува таков некое време. Најдобар начин за забрзување на вашиот метаболизам е умерено утринско вежбање или утрински секс! Во исто време, со утрински секс можете да согорите околу 300 калории на секој час. Потоа, со сесии што се практикуваат три пати неделно, можете да го зајакнете срцето и на тој начин да го спречите ризикот од срцев удар, а во исто време да ја зголемите циркулацијата и да го намалите крвниот притисок.

Ги подобрува односите

Како прво, сексот дефинитивно ги зближува луѓето. Бидејќи сексот го подобрува расположението, замислете колку би било убаво да го започнете денот со позитивни вибрации! Покрај тоа, гушкањето веднаш по будењето ќе го охрабри ослободувањето на љубовниот хормон, окситоцинот.


Ја зголемува продуктивноста

Студиите откриле дека утринскиот секс може позитивно да влијае на вашето расположение во текот на денот и да помогне во зголемувањето на продуктивноста на работа. Утринскиот секс, според тоа, може да ви помогне да го олесните денот на работа, да ги направите вашите идеи подобри, да одржувате состаноци и презентации без никакви проблеми, да бидете среќни и покрај тоа што сте уморни, затоа што во секој момент можете барем да се вратите на настаните што се играа тоа утро под чаршафите.