Мажите најчесто изневеруваат на 49 години, а на жените не им се секси на 53 години…

1 септември, 2020
dreamstime-xxl-150867980

Мажите најчесто влегуваат во пристаништето на брак на 32 години, тие се најсреќни на 37 години, но дури откако ќе наполнат 43 години, жените сметаат дека конечно созреале.

Жените се најсреќни на 34 години, а мажите најдобро ги сложуваат коцките три години подоцна. Потоа, тие создаваат семејство и го купуваат толку посакуваниот дом, потврдија бројни студии. Поттикнати од ова, истражувачите ги издвоија најголемите пресвртници во животот на еден маж:

 • Момчињата стапуваат во прв сексуален однос на 15-годишна возраст, што е една година порано од девојчињата. Сепак, студијата потврди дека 31 процент од нив имале секс дури и пред нивниот 15-ти роденден.
 • Во просек, мажите ја добиваат својата прва вистинска работа на 21 година. За време на неговиот живот, тој ќе смени најмалку шест работни места, ќе помине 125 дена на боледување и ќе доживее барем една романса на работното место.
 • На 22-годишна возраст, стапката на сперматозоиди почнува да опаѓа, а нивото на тестостерон по 30-тата година паѓа за околу два проценти секоја година.
 • На 23-годишна возраст, мажите обично поминуваат возачки испит. Околу 48 проценти од нив минуваат први, во споредба со 44 проценти од жените.
 • На 29-годишна возраст, мажите најмногу уживаат во сексот.
 • На возраст од 30 години, мажите најчесто страдаат од пивски стомак.
 • Мажите обично влегуваат во брачна пристаниште на 32 години, а на 33 години веќе го имаат своето прво дете. Во просек, жените стануваат мајки на возраст од 30 години.
 • На 35-годишна возраст, мажите сериозно го сфаќаат својот изглед, а најмногу им пречи ќелавоста. Наследното опаѓање на косата влијае на околу 40 проценти од мажите.
 • Мажите се најсреќни на 37 години затоа што конечно се подредени сите сфери во нивниот живот, деловно работење, семејство и loveубов.
 • Мажите кои имаат доволно коса се најзадоволни од својата фризура на 39-годишна возраст. За време на нивниот живот, тие пробуваат пет различни фризури, што е шест пати помалку од жените.
 • На 41-годишна возраст, мажите се чувствуваат невидливо, односно мислат дека повеќе не се привлечни за жените. Во тие години, тие се борат со кризата во средниот живот, проретчена коса, брада и лоши заби.
 • Дури откако мажите ќе наполнат 43 години, жените чувствуваат дека конечно созреале. Во исто време, посилниот пол се соочува со нивниот прв развод.