Не се ни сомневавме: Истражување откри како интелигентната жена влијае на здравјето на нејзиниот маж

5 септември, 2020
сдфсдфс


Да, навистина не е секогаш лесно да се биде со интелигентна жена. Тоа ни е јасно. Човек мора да води длабоки дискусии, да биде добро информиран за Бог и Светот и сè за да биде добар соговорник за нас. И да, тој сè уште треба да оди со нас во музеите за време на викендот. Сепак, се чини дека тој напор се исплати за нив. Имено, освен фактот дека интелигентните жени за среќа се интелигентни, тие можат да ги заштитат мажите од деменција. Како? Тие ги чуваат своите мажи во интелектуална форма.

5 Myths About Smart Women | Mila's Wellness


Пред да се разбереме погрешно: деменцијата не е знак на недостаток на интелигенција кај партнерот. Студија на близнаци открила дека веројатноста за развој на деменција со интелигентен партнер со вас значително опаѓа. Причината за ова се секојдневните интелектуални предизвици. Значи, по втор пат кога нашите мажи ќе се пожалат дека сме некако „тврди“, ќе имаме совршен одговор: „Да, драги, но само затоа што те чувам и бдеам над тебе. Паметни жени го прават тоа! “