Откриено е зошто Скандинавките се најсреќни жени: Во овие држави највеќе трае интимниот однос!

5 октомври, 2020
секс

Резултатите од меѓународната студија покажаа во кои земји мажите се трудат најмногу да ги задоволат своите жени


Ново истражување откри во кои земји жените се најмногу сексуални задоволни, засновано на тоа колку долго нивните сопрузи биле подготвени да им се посветат во кревет.

Една студија спроведена од „ВикторијаМилан“ – страница за дружење со оженети мажи кои сакаат да имаат афера – peирна во спалните соби на нејзините 6.117 женски членови.

Откриле дека Данска е дом на најсексуално задоволните жени, бидејќи интимната врска трае во просек 44 минути.

Во Соединетите држави, жените уживаат во солидна 41 минутна секс по еротска средба, додека финските сопрузи посветуваат 39 минути на помагање на партнерите да постигнат оргазам.
На другиот крај од скалата се жени од Јужна Африка кои добиваат само 15 минути сексуално внимание.

Белгиските сопруги тврдат дека нивните сопрузи обично го завршуваат својот сексуален однос за 21 минута.

Резултатите на Британците се малку подобри – во просек достигнуваат врв за 33 минути, додека нивните соседи Ирците се побрзи за две минути.

Основачот и извршен директор на компанијата „Викторија Милан“, Сигурд Ведал, тврди дека најатрактивните и најзафатените сопрузи се чувствуваат одговорни за нивната сопруга да биде сексуално задоволна.

 • Вистински маж треба да го препознае и задоволи сексуалниот апетит на жената. Честа грешка е да се мисли дека мажите кои не се сексуално задоволни се склони кон изневерување, тоа всушност функционира во двете насоки – вели Ведал.

Тој верува дека за да ја задржите самодовербата на вашата сопруга или девојка, мора редовно да ја задоволувате сексуално.


Топ 20 места:

 1. Данска 44
 2. САД 41
 3. Финска 39
 4. Канада 37
 5. Шведска 33
 6. Норвешка 33
 7. Велика Британија 33
 8. Германија 32
 9. Чешка 32
 10. Ирска 31
 11. Австрија 27
 12. Швајцарија 26
 13. Унгарија 25
 14. Полска 24
 15. Шпанија 23
 16. Холандија 23
 17. Италија 23
 18. Франција 23
 19. Белгија 21
 20. Јужна Африка 15