Прашања кои треба да се постават на првиот љубовен состанок

11 јуни, 2020
par

Првата средба е исклучително важна.

Првиот впечаток е оној што никогаш не се заборава и затоа е важно да се биде позитивен. Исто така, при излегување за прв состанок, важно е да се соберат информации за личноста за која сте заинтересирани. Можеби мислите дека го имате цело време на светот да се запознаете, што е точно, но ако некој не ви одговора од почеток, лесно можете да дознаете повеќе со поставување јасни прашања, нема смисла да трошите време. Кои се прашањата што треба да ги поставите на вашиот потенцијален љубовник директно на првиот состанок?

За каква врска сте заинтереcирaн/а?

Поставете го ова прашање и ќе знаете на што сте . Ова прашање ќе ви открие дали лицето сака отворена врска или е подготвено да биде „еден на еден“ со вас.

Кои квалитети ви се важни кај лицето со кое сакате врска?

Ако лицето со кое се среќавате тврди дека очекува неговиот партнер да биде позитивен, активен, вреден, трпелив, внимателен, љубезен, итн., Ќе ви биде јасно дали се вклопувате во неговата визија за идеална врска. Се разбира, никој не може да ги исполни сите наведени услови, но ако апсолутно не можете да се најдете на списокот, тогаш тоа е јасен знак во која насока треба да одите.

Како изгледа вашата типична работна недела, а како викендот?

Одговорот на ова прашање ќе ви даде јасна идеја дали личноста со која сте на состанок е пасивна или активна личност. Дали сака да излегува надвор, или претпочита да ги поминува своите вечери дома, гледајќи фудбал на ТВ?

Какво е твоето семејство?

Ставот за семејните односи е многу важен. Ако лицето со кое се среќавате има позитивно мислење од членовите на нивното семејство, тоа значи дека е многу веројатно дека ќе се придружите на нив. Лошите односи и негативниот став укажуваат на проблеми уште на самиот почеток.

Што ви представува предизвиик?

Исто така, во рамките на ова прашање може да се најде и дополнителното прашање „која беше последната возбудлива работа што ја направивте во животот?“. Ова ќе ви даде појасна слика за тоа со каква личност се занимавате. Ако вашиот потенцијален партнер бега од предизвици и води мирен живот, а вие сте авантуристички дух, ќе ви биде многу тешко да најдете златна средина.

Каков е вашиот однос со поранешниот партнер?

Никој особено не сака да зборува за минатите врски, тоа е сигурно. Но, да откриете дали се во пријателска или непријателска релација може да ви биде многу корисно. Нема да ве изненади кога нивниот поранешниот парнер одеднаш ќе се појави во град и ќе го гушка и бакнува , а исто така ќе ви биде јасно ако одбие да остане на исто место каде што се наоѓа и нивниот поранешен партнер со пријателите, со кого имале незгодена разделба.