Секс после 40-тата : 5 работи што повеќе нема да бидат исти како порано

19 мај, 2020
sex

Сексот не е секогаш секс. Исто како што секоја врска подлежи на промени, така и работите во креветот се менуваат со текот на годините. Погледнете какви промени нè чекаат од 40-тата година наваму.

1. На крајот ќе имате помалку волја да имате секс

 Кога ќе наполниме 40 години, нивото на хормоните почнува полека да се менува. Ова може да доведе до тоа жените да имаат помалку желба за секс. Може да се случи и да им треба повеќе време за да бидат навистина подготвени, односно да страдаат од сувост. Притисокот може да се намали со помош на лубрикант. Покрај тоа, разговорот со партнерот ќе ви помогне да го пронајдете вистинскиот пат – со кој обајцата партнери ќе уживаат во сексот уште долго време.

2. Многу е потешко да забремените

Колку е постара жената, толку повеќе квалитетот и количината на јајцеклетките се намалува. Затоа, многу е потешко да забремените во таканаречената “втора половина од животот”.

Frustrated Oh My God GIF by Four More Shots Please - Find & Share on GIPHY

3. Почесто доживувате оргазам

 Митот е дека зрелите жени не можат да доживеат оргазам. Имено, колку е постара женаta, толку повеќе искуство има и толку е поголема самодовербата. Затоа, таа не е ограничена или под стрес за време на сексот, туку едноставно ужива во тоа. Затоа е полесно за жените во 40-тите години да го крунисаат сексот со оргазам.

4. Може да трае подолго

И кај мажите, нивото на хормоните се менува со возраста. Ова доведува до фактот дека тој може да го одложи оргазмот подолго и да ужива во сексот поинтензивно. На овој начин тој може да потрае повеќе време и е поверојатно дека двајцата партнери заедно ќе имаат оргазам.

5.Најдете нови начини да се забавувате во кревет

 Ако во кревет повеќе не е како што било, може да иритира многу парови. Сепак, може да биде можност да пробате некои нови работи. На овој начин, партнерите можат да се приближат на целосно нов начин и да имаат многу нови, возбудливи искуства.