Со короната се променија и љубовните правила

9 октомври, 2020
befunky-collage-4

Да се ​​најде романтичен партнер никогаш не било лесна задача, но „правилата на игра“ се чини дека се сменија во последно време, тврди славниот британски сексолог Трејси Кокс.

Таа објаснува како некои работи пред епидемијата беа толкувани како дефинитивни „црвени знамиња“ или сигурни знаци дека другата страна не е толку заинтересирана како што би сакале да биде, но многу од нив не важат денес.

Повеќето земји низ светот во одреден момент беа ставени во карантин, односно граѓаните беа заклучени во нивните четири sида. Ако вашата врска започнала пред тоа и сте имале можност да бидете заедно во сè (на пример, секој од вас или барем едниот има свој животен простор), но другата страна не ни помислувала на тоа – можно е да посочите дека сте оној кој врската ја перципира како посериозна отколку што е реално.


Вие иницирате поголем дел од контактот и вложувате повеќе напор. Ова е нешто што изгледа прилично јасно и директно, но сепак има многу луѓе кои ќе ги затворат очите и ќе измислат изговори за другата страна. Од фактот дека тие се многу зафатени, не го сакаат телефонот, немаат приватност за такви работи и слично – фактот што некогаш важеше, важи и денес, кој сака да те слушне и да се јави ќе најде време и начин.

Тие се нејасни кога ги прашувате за нивните животи – а вашите не ги интересираат. Како што врските одат напред, двајцата откривате детали за вашиот живот. Ова го правиме за да се тестираме, да се запознаеме подобро и да ја провериме компатибилноста. Не се само „големите“ разговори што ги приближуваат луѓето, важни се и секојдневните работи.

Ilustracije seksa


Контактот е нередовен. Еден ден тие испраќаат пораки на секои пет минути и едвај чекаат да се сретнат со вас, а една недела подоцна, тие не реагираат три дена. Мистериозно исклучување на радарот и дување топло и ладно генерално значи една од трите работи. Не се од доверба, се гледаат со некој друг, или ве бараат само за секс.