Зошто момците најчесто ја прекинуваат врската? Не за изглед, не за други жени, не за недостаток на страст!

19 јуни, 2020
ттт

Вие не го слушате и не го разбирате. Иако е добро познат факт дека жените зборуваат повеќе од мажите, тоа не значи дека не сакаат и не знаат да зборуваат. Доколку сакаат да кажат нешто, очекуваат внимателно да ги слушате и да дадете коментар. Замислете ситуација кога само едната страна од приказната е секогаш исправна, додека другата добива малку простор за разговор и разбирање. Една од главните причини за прекинување на врската кај мажите е токму неможноста да комуницираат со нивната убава половина.

Премногу го слушате вашиот најдобар пријател. Се разбира дека ги обожавате пријателите и сакате да го слушнете нивното мислење, но тоа не значи дека тие секогаш се во право и дека треба слепо да ги слушате нивните совети. Ова е токму она за што мажите негодуваат кај своите подобри половини. Премногу мешање на страна и реченици како, „Сара беше во право кога рече …“ може да биде катастрофална за врската.

Му недостасува приватност. Да се ​​биде во врска не значи да се изолира од сè и да се посвети 100% само на партнерот! Тие не сакаат да одат на сите места со жените, исто како што не сакаат вие да бидете вклучени во сите активности на неговото секојдневие. Ако сметаат дека изгубиле дел од нивната приватност, нивниот идентитет, нивниот поранешен живот што го обожавале, нема друг начин освен да ви кажат „Готово“.

Премногу сте независни. Можеби изгледа дека тоа го кажале некои алфа мажи, но момците навистина не сакаат да знаат или да чувствуваат дека нивните поубави половини се целосно независни. Дечките, сепак, сакаат да се чувствуваат како заштитници и им се потребни на нивните девојки. Убаво е да се биде независна, паметна девојка која може да направи повеќето работи самостојно, но исто така оставете малку простор за вашиот маж да ги покаже своите машки способности.

Вие премногу зависите од него. Можеби во оваа ситуација мажите се исто толку неодлучни како девојчињата затоа што не знаат дали сакаат независна или кревка дама, но еве за што станува збор. Да се ​​биде целосно независна девојка која остава впечаток дека не и треба некој, целосно ќе го отфрли машкиот свет, но ќе биде и девојка која не може да живее без посилна половина. Направете рамнотежа, не претерувајте во крајности. Бидете девојка која не е финансиски зависна од својот маж, но на која и е потребна целата љубов, внимание, заштита и помош.

Недостаток на убави и нежни реченици. Ако вашата комуникација се сведува на критикување на вашиот човек, префрлувањето, обвиненијата, а нежноста и слатките зборови станаа ретки, не треба да бидете изненадени ако тој рече дека сака да стави крај на врската.

Екс-фактор. Секое коментирање, сеќавање или жалење за бившата е катастрофално за врската и нема потреба да коментирате ништо друго. Ситуацијата е уште полоша ако слушнете за поранешните врски, а сегашната е запознаена со ситуацијата. Поранешниот останува во минатото каде припаѓа и не се обидувајте да го вратите назад во сегашноста, ако не сакате да ја добиете пораката „Ние раскинуваме“.

Вие не се согласувате со неговото друштво. Ако сакате врската да успее, мора барем да ги почитувате, ако навистина не ги сакате неговите пријатели. Доколку ја оставите ситуацијата да избере помеѓу вас и пријателите и постојано да му префрлувате на него за нив, бидете сигурни дека вашата врска нема да има среќен крај.