Зошто жените што го преземаат првиот чекор во врска имаат подобар љубовен живот?

24 април, 2020
Couple-Sleeping-Positions

Навикнати сме мажите да преземаат иницијатива во врска, од почетокот на врската до свршувачка. Сепак, според истражувањето спроведено од популарната страница за запознавање OkCupid, време е жените да излезат од зоната на удобност и да ги преземат работите во своите (многу способни) раце.

Жените не треба да губат време чекајќи да се појави квалификуваниот дечко. Поточно, според стандардите на страниците, мажите испраќаат многу повеќе пораки од жените, а тоа е факт. Оваа стратегија го има истиот принцип како риболов, колку е поголема мрежата што ја фрлате, толку се подобри вашите шанси да фатите нешто или некого, пишува Bright Side. Спротивно на тоа, жените се во можност да поминат месеци на истите места и да не започнат со комуникација затоа што, претпоставам, чекаат принц на бел коњ. Но, навистина е време тие да престанат да седат со скрстени раце.

За дополнително да ве охрабри на овој чекор, има неколку причини зошто жените кои го прават првиот чекор во врска секогаш имаат подобар љубовен живот.

Жените кои прво пристапуваат кон мажите веднаш го разбудуваат нивниот интерес

Студијата вели дека жените имаат 2,5 пати поголема веројатност да развиваат подлабока комуникација со мажот доколку го направат првиот потег. Плус, тоа им дава предност затоа што тие можат да започнат да зборуваат за нешто наместо да одговараат здодевно, сто пати поставувани прашања.