Марама за секоја пригода: Додаток што може да се носи на 1000 начини

13 јуни, 2020
вфффд

Беше хит во антички Египет, а во последно време е дел луксузниот бренд Хермес и се наоѓа на списокот на оние безвремени детали кои имаат безброј привлечни лица

Лесната марама е симбол на луксуз, во свилено издание, но исто така и на бројни летни комбинации, а ние ја носиме не само околу вратот и на главата, туку и околу раката и околу половината. Можеме да украсиме капа со неа, да ја завиткаме околу глуждот или да ја закачуваме случајно на торба, а ако е поголема, можеме да ја носиме како маица.

Можностите за стајлинг се безброј, па затоа шалот е еден од најпопуларните детали за шик кој е секогаш стилски пожелен и интересен. Симболот на шал, кој е повеќе од моден додаток, чии креации се посветеност на модната уметност.

Денес го носиме на сто начини, а еден од стиловите што важи во сите сезони е – лесна марама врзана во косата или околу опашката. Можете исто така да ја плетете во плетенка или да ја завиткате околу пунџа.

Марамите со мали димензии често се во друштво на накит, а ѓерданите со различна должина ќе изгледаат најдобро, така што не се заплеткуваат заедно.