Моден додаток инспириран од корона вирусот: Дали би носеле вакви наочари за сонце?

2 мај, 2020
наочари

Во согласност со моменталната состојба и светската епидемија на корона вирусот, дизајнерите смислија очила за сонце кои двојно ќе ве штитат – од сонцето и од штетните ефекти на УВ зраците и од вирусот ковид 19.

Дизајнерот од Њујорк, Џо Дусет, сакаше да создаде помалку непријатна и помалку „грда“ заштита на лицето од инфекција, па затоа ги комбинираше модерните очила за сонце и стакло за очи на необичен начин.

Неговата креација ги покрива носот и устата, додека очите ги штити двојно.

Дали ви се допаѓаат?

Дали би носеле вакви „очила за сонце“?

Споделете со нас во коментарите!