Најдобрите пози за ОНИЕ денови во месецот!

15 јуни, 2020
7fc7db9325a345564e598b79268edf30a1c7edfb_articlemain

Сексот и менструацијата – за некои се незамислива комбинација, за други пак вистинска авантура. Сепак, сексот за време на менструацијата носи свои придобивки. Покрај тоа што не мора да се плашиме од несакана бременост (иако е подобро да се користи заштита), сексот може да помогне во намалување на грчевите, а кај некои тоа дополнително го зајакнува оргазмот.

Сепак, сексот не е првото нешто што ви паѓа на ум кога лежите завиткани во ќебе во болка со надеж дека двојниот слој на влошки нема да ве изневери. Затоа, подготвивме неколку пози кои ќе го зголемат задоволството и ќе ја минимизираат секоја непријатност.

Се ќе биде во ред

Ако страдате од грчеви, легнете и повлечете ги колената кон вас. Со други зборови, завземете поза што сакаме да ја наречеме, „Ах, оние проклети грчеви“. Вашиот партнер нека се спушти на колена и некаа навлезе од задниот дел. Ние ја сакаме оваа поза затоа што ви овозможува целосно да се опуштите додека неговиот пенис ги лечи грчевите подобро и побрзо од се што имате во вашиот медицински арсенал.

Авантура на Црвеното Море

Ако сакате да го минимизирате нередот, легнете на грб и спојте ги нозете. Подигнете ги колковите малку нагоре. Партнерот нека клекне над вас во „каубојска“ поза (о да!) и нека се потпре лесно на неговите потпетици за да може да навлезе во вас. Откако е внатре, може да продолжи со лесни движења за понатамошно стимулирање на клиторисот или може да се потпира на вас. Во секој случај, соберените нозе ќе ја зголемат сензацијата и за двајцата.

Црвен тим

Ако сакате да спречите одличен поглед на сè што им се случува на жените еднаш месечно, легнете на стомакот со колковите кренати и малку раширете ги и уживајте во длабоката пенетрација од задниот дел. За поголемо задоволство и олеснување, ставете перница (покриена со пешкир) под вас. Секси и без недостаток на удобност!