Најраспространетиот фетиш во светот!

12 мај, 2020
fetis

Сексуалните фетиши не се ништо ново, но во последните години стигматизацијата околу нив е значително намалена. Луѓето разговараат поотворено на темата. Притоа, формираат и заедници каде што можат да комуницираат и да се дружат.

Иако има многубројни фетиши, најзастапени се оние поврзани со стапалата.

Зошто е толку силен фетишизмот кон стапала е предмет на интерес на голем број на експерти. Според еден експерт постојат три теории кои ја објаснуваат опседнатоста со стапала- психолошка, невролошка и биолошка.

Од тантричка перспектива стапалата се неверојатна ерогена зона во телото која е способна сама по себе да предизвика повеќекратни оргазми.

Иако фетишот кон стапалата се чини дека е сосема природен и чист чин, во некои земји се смета за нешто чудно и настрано. Во повеќето општества се смета дека стапалата не се нормални сексуални органи. Експертите за секс и интимност сметаат дека не постои подрачје на човековото тело кое не е ерогена зона.