Омилената секс поза на повеќето луѓе е вистинско изненадување за докторите

6 јуни, 2020
тгх

Дефиницијата за сексот е едноставна, но самиот чин е малку покомплициран, пред се затоа што има толку многу пози. Но, има ли поза што повеќето луѓе ја претпочитаат? Ако го прашате д-р Ед (д-р Ед, најпопуларен доктор на Интернет), постои поза која повеќето ја сакаат, а тоа е според неговото истражување – „кучешки стил“. Според тимот на д-р Ед, испитаниците ја споменале оваа поза затоа што „им дава најголемо задоволство и најдлабока пенетрација“.

Втор фаворит е мисионерската позиција, додека третата е „каубојка“ (кога таа е горе). Интересно е што позата за која често се зборува, котираше прилично лошо. Аналниот секс е на ниско деветто место кај мажите, додека кај жените не е ни меѓу првите 10. Истражувачите се изненадија што дури и позицијата 69 е попопуларна од аналниот секс, а омилената положба за половите се покажа дека е иста за сите, без оглед на сексуалната ориентација .

Испитаниците исто така беа запрашани за која сексуална положба се најмногу заинтересирани и најмногу имаа прашања во врска со сексуалниот однос на маса (додека едниот партнер седи на работ на масата), а детали за позицијата 69.

Но, сурфањето на интернет и гледањето порно филмови очигледно предизвикува љубопитност, затоа што 75% мажи рекоа дека се оние кои иницираат испробување нови пози. И за крај, како што оди во животот, нема задоволство без мала болка. Скоро 40 проценти од мажите признале дека во сексот најмногу се плашат да му наштетат на партнерот, што може да објасни зошто аналниот секс е толку „непопуларен“, пишува Салон.