Откриена е вистинската причина зошто мажите ги привлекуваат девојки со голем задник!

11 октомври, 2020
ne

Под влијание на жените Кардашијан и социјалните мрежи, генерално, беше поставен нов стандард на убавина, а сликата за женскиот идеал се смени засекогаш во очите на двата пола. Жените веќе не им пречи ако имаат пошироки колкови или поголема позадина. Покрај тоа, тие се стремат кон тоа.

Прашањето е, како станавме толку опседнати со големата позадина? Очигледно, благодарение на нашите предци.

Во книгата „Голиот мајмун“ од 1967 година, зоологот Дезмонд Морис објасни како жените порано ги известувале своите мажи со задникот дека се подготвени да се парат.

Во одреден момент од нашата еволуција, се префрливме на парење лице в лице и задникот веќе не се користеше за да дава сигнали. Тоа се случи кога престанавме да одиме на четири нозе, како мајмуни, и се исправивме. Тоа ги направи сексуалните контакти многу полични и претставуваше премин кон нов развој на врските во кои паровите остануваат поврзани подолго – рече Морис.