Откриена тајната на долгокосите Турчинки: змиско масло за нега на бујна и здрава коса!

4 мај, 2020
Beautiful brunette woman holding rose

Иако името потсетува на шарлатански производ од минатиот век, се работи за сериозна козматичка индустрија во чиј асортиман се наоѓаат препарати на база на гинко, лук и други природни масла, а кои се проверени од еминентни институции.

На пазарот постојат многу производи на база на змиско масло: сапуни, шампони, кондиционери, креми за нега на кожа. Маслото се добива од некој вид неотривни змии кои живеат во дивината на Јужна Африка.

Особено добро се покажало во нега на оштетената коса бидејќи го спречува опаѓањето, го јакне влакното и го забрзува растот на косата.

И што е најважно, маслото е достапно за сечиј џеб. Едно шишенце чини околу 5-6 евра.

Зависно од проблемот, третманот може да се прави и секој ден, или пак еднаш неделно, а резултатите се веднаш видливи.