„Ова овошје е спас за целиот организам“ откри пациентка која 40 дена се борела со Ковид 19!

1 декември, 2020
ovoshje

Дека борбата со корона вирусот е тешка и долга, потврдува  и Милка Раичевиќ, нутриционистка, која со болеста се борела 40 дена.

Прикована за кревет, во неможност да се движи и јаде, трпела несносни болки, кои и го разорувале телото.

Секоја коска ме болеше и бев неспособна да направам било што, тотално бев апатична и сама на себе тешка, што беше невозможно да си ги поправам располженеито сама на себе вели таа.

Организмот на Милка имал потреба само за вишни, овошје кое ја намалува телесната температура и го подобрува расположението.

Докторите препорачуваат исхрана со што повеќе алкална храна, како што се банани, авокадо, лук, манго, мандарина, ананас и портокали.

Нутриционистите за зајакнување на имунитетот, како одбрана од корона, препорачуваат, чај од бреза, морков, цвекло, мед и прополис и зрнесто овошје.