Оваа диета е нешто најдобро што ми се случило во животот: Искуство од најпопуларниот режим на исхрана

14 октомври, 2020
dieta


Еден од најпознатите планови за диети за слабеење, диетата ООН, доби големи пофалби од жените, нејзината ефикасност ги воодушевува сите! Оваа диета трае 90 дена, она што ја прави посебна е фактот дека изгубената тежина не се враќа. Лесно е да се придржувате до ова мени, бидејќи јадете различен вид храна секој ден, поради што ќе имате помалку желба да посегнете по „забранетата“ храна. Важно е да се знае дека оваа диета може да се држи само 90 дена! Впечатоците се неверојатни, жените се фалат со своите резултати на форумите. Тие споделуваат искуства и напредок, од губење на 16 до 25 килограми! Тие веруваат дека оваа диета е најдоброто нешто што им се случило во животот, никогаш не изгубиле тежина полесно и дека овој начин на исхрана им ги сменил животите. Тие истакнуваат дека испробале разни режими, но секогаш се враќаат во исхраната на ООН.

ПРВИОТ ДЕН Е ПРОТЕИНСКИ

На тој ден, можете да јадете месо (пушено, варено, печено), јајца, леб (интегрален), салати и супи.


ВТОРИОТ ДЕН Е ЗА СКРОБ

Таму се дозволени грав, грашок, леќа, ориз, компир и салата, односно сите јадења што спаѓаат во групата на скроб.

ТРЕТИОТ ДЕН СЕ ЈАГЛЕХИДРАТИ

Ова е најинтересниот ден затоа што ви е дозволено да јадете варени тестенини, пијалоци, а се дозволени и пецива. Вечерата тој ден е најслатка, дозволени ви се колачи и сладолед во големи количини.

ЧЕТВРТИОТ ДЕН Е ВИТАМИНСКИ

Сите видови овошје, во некои случаи и зеленчук, се дозволени на овој ден.

Важно е да се знае! По циклус од 7 x 4 дена, т.е. На 29-тиот ден (три пати за време на диетата) се одржува “ден на вода”. Се пие само вода во текот на денот.