Што ве чека: Дали знаете дека неговиот пенис се менува со возраста?

4 септември, 2020
images

Како и сè во природата, вклучително и човечкото тело, Глувче, Питон, Ѕвер, или како уште ш сакате да ја наречете неговата алатка се менува како одминува времето. А, како тоа ќе се промени, првенствено зависи од нивото на тестостерон во машкото тело под чија директна команда е.


Пубертет

Некаде на возраст од 9 до 15 години, хипофизата ослободува хормони кои му кажуваат на машкото тело да започне да прави тестостерон. Пубертетот започнува и носи промени. Нивните тестиси, скротумот, пенисот и срамната коса почнуваат да растат. Нивото на тестостерон достигнува врв во доцната адолесценција до раните 20-ти. Ова се само информации, веројатно не ве интересира што ќе се случи со пенисот кога има 9 или 15 години. Претпоставуваме дека подоцна ја запознавте вашата мила.


20-ти години …

Нивото на тестостерон тогаш беше, на крајот на нивните тинејџерски години и во раните 20-ти, на својот врв. Му стои како ќотек и тоа би го правел десет пати на ден. И тоа работи. Не е важно дали сте околу и дали учествувате или не.

Кон крајот на 20-тите до 40-тите години

На крајот на 20-тите години, нивото на тестостерон се намалува малку и така сè до 40-тите години, но оваа промена е минимална. Не треба ни да ја забележите разликата. Ако тој инсистира помалку, тоа може да биде затоа што сте биле во врска долго време, децата дошле, вие не спиете поради нив, тој работи многу … На кратко, животот го стисна, но на неговиот Џоки всушност не му е ништо.

Ако го погледнете љубезно, или уште подобро да го погалите, тој ќе скокне, ќе истрча кон мрежата и ќе даде гол. Се надевам дека со поголемо доцнење отколку во 20-тите години …


По 40-тите години

Интересно, дури и по 40, вкупната количина на тестостерон нема да падне многу, но (секогаш има, нели?), Телото на мажот полека почнува да го произведува протеинот SHBG или преку нашиот глобулин кој го врзува сексуалниот хормон. Тој протеин, што друго да се каже, се врзува за тестостерон во крвта и ја намалува количината што му е достапна на вашиот маж.

Ние знаеме какви последици ќе почувствувате, и тој ќе почувствува некои други кои се поврзани со пониски нивоа на тестостерон. На пример, како што косата му паѓа и станува сива, така и косата на меѓуножјето.

Големината на вашиот пенис

Можеби не изгледа толку голема како порано. И колку сте користени. Сепак, неговата големина не е намалена, но ако господинот се здебелил малку и има маснотии на стомакот и срамната коска, неговиот пенис може да изгледа помал …


Обликот на пенисот

На мал број мажи им се случува Станислав да се свитка со возраста, а тоа може да влијае до неговата должина, опсег и, се разбира, функција. Состојбата се нарекува Пејрон-ова болест – формирање на задебелување на сврзното ткиво, што резултира со контракција на пенисот, па така, пенисот во ерекција е искривен. Во овој случај, пенетрацијата е тешка и ерекцијата може да биде болна. Се надеваме дека не сте таков случај … Иако, може да се лекува.

По 50-тите години
Дали треба да објасниме? Нема да биде подобро од порано … Но, секогаш можеме да се сетиме на мажи кои станаа татковци во 80-тите или дури 90-тите. Сексот постои и во староста.