Со помош на овој трик секоја торта ќе има помалку калории!

7 јуни, 2020
угбуб

Ако сакате пониска калориска верзија на торта или колачи, наместо путер (ако тоа оди во рецепт), ставете крем сирење со малку маснотии. Заменете ја препорачаната доза путер со двојна доза сирење и ќе добиете полесна и диетална верзија. Вкусот нема да се промени многу, а вие ќе уживате во десертот.

Дополнителен совет: Ако сакате да го продолжите рокот на траење на тортата, додадете малку рум, коњак или ладно кафе на кремот.