Додека не се отворат фризерските салони, ова се досетливи начини како да го сокриете пораснатиот корен и белите влакна

3 април, 2020
b05e26c5fa5c04c2a170ec4bea3a6575

Ситуацијата е таква што во моментов не можеме да сметаме на стручен стилист – ние мора да си помогнеме.

Па, еве неколку трикови што ќе бидат корисни во овие кризни времиња. Барем привремено …

Прва идеја: ВИСОКА ПУНЏА

Заборавивте на она што можеби не е тренд во последните сезони – пунџата! Покрај тоа што криете израсток и сивост кога ќе ја врзувате високо на задниот дел од вратот, ќе го ослободите и лицето од влакната што редовно се валкаат и ја маснат. И, исто така можете да се одлучите за две мали пунџи (ако сте храбри).

Втора идеја: ВИСОКО ОПАВЧЕ

Ако сте склони кон главоболка поради пунџата, обидете се со врзано опавче. Ефектот ќе биде скоро идентичен и главата ќе ве боли помалку.

Трета идеја: РЕТРО ИЗГЛЕД

Помните како порано нашите мајки и баби носеа шамија !? Се сеќавате, врзана околу вашата глава. Точно! Завиткајте долга марама околу главата и врзете ја зад вратот. Ова најмногу ќе ги скрие вашите израстоци и бели влакна, па дури и ќе изгледате ретро и шик.