Го пробавме корејскиот тренд кој наводно го продолжува времетраењето на шминката

10 септември, 2020
jamsu-trend-testiran

Дали сте чуле за трендот Јамсу? Денес го испробуваме.

Почнувајќи од рутината за убавина во 10 чекори, со опсесија со срање маски, преку есенции и стаклена кожа, можеме да кажеме дека сите големи трендови започнуваат токму од Кореја.

Уште од рана возраст, корејските жени биле воспитувани дека рамномерната и блескава кожа е знак за вистинска убавина. Тоа верување трае со векови во оваа источна земја. Уште повеќе, тие веруваат дека нечија иднина може да се види преку кожата, а нивните жени посветуваат многу време на режимот за нега и тоа го прават со задоволство.

Ова е причината зошто трендот jamsu е многу интригирачки. Овој мал животен удар е дизајниран со идеја да се намали просејувањето на мрсна кожа, да се направи подолга мат и шминката да се чува цел ден. Хм, звучи идеално нели?

Процесот работи вака. Треба да нанесете течна пудра и коректор, а потоа буквално да ја потопите главата во сад исполнет со ладна вода. Звучи целосно лудо, но тие се колнат во Кореја дека трикот работи! Студената вода ќе ги намали порите и крвните садови и со тоа ќе создаде мат ефект. Исто така, вашата течна пудра подобро ќе се вклопи со кожата.

Еве што да направите

  • Исчистете ја кожата и ставете серум или крем
  • Нанесете течна пудра и коректор
  • Cтавете му  лицето пудра во камен
  • Потоа пополнете поголем сад со многу ладна вода, не плашете се и потопете го лицето во него околу 15 до 20 секунди. Чувајте ги очите затворени
  • Лесно соберете го вишокот вода со сува крпа
  • Нанесете ја остатокот од шминката на лицето

Моето искуство

За почеток, морам да признаам дека се чувствував малтретиран:  Потопувањето на главата во ладна вода воопшто не е пријатно, особено кога сакате да направите бумеранг во исто време, па затоа го повторувате неколку пати. Шала настрана, треба да бидете претпазливи, целосно да ја отстраните косата и да го нурнете само централниот дел на лицето.

Мојот прв впечаток беше дека ова е целосна глупост, дека само направив хаос околу себе и од шминката. Сепак, по неколку часа, забележав дека кожата ми станува посува. Може да биде добро, но и лошо. Многу е можно кожата да се исуши малку во првите неколку часа, но кога кожата е прилично сува, таа има тенденција да кваси посилно за да ја надомести влагата. Не можам да кажам дека трикот работи во позитивна насока, но дефинитивно има сув ефект.

Искрено, мислам дека повеќе нема да го практикувам ова, тоа е премногу комплицирано, но ве охрабрувам да пробате затоа што е добра забава пред се и најважно. И, можеби ќе откриете дека ова навистина работи. Сепак, корејките не се глупави жени.