Избелете ги забите со помош на ЕДНА намирница што ја имате дома!

28 септември, 2020
заби бели

Многу полесно и поприродно од вештачкото белење

Сите сакаме да гледаме убави и бели заби.

Редовно миење е предуслов.Но, понекогаш треба да нанесеме белење.И, би било одлично ако можеме да го сториме тоа дома, без тоа да нè чини многу.

Не е невозможно!

Користете еден домашен зачин, користете го редовно и белите заби се загарантирани.

Откако ќе завршите со четкање на забите, исплакнете ја четката за заби и натопете ја  во сад или послужавник со куркума и повторно „измиете“ ги забите.

Значи, сторете го истото што го правите кога ги миете забите и потоа добро исплакнете ја устата.

Повторувајте ја оваа постапка секој ден и уживајте во резултатите.

* Забелешка: Куркумата е жолт прав и внимавајте како го користите, бидејќи ќе имате жолти дамки насекаде.