Воздушни знаци: Никогаш немаат мир, забавни се и комуникативни, но исто така расеани и многу апстрактни

10 јуни, 2020
horoskop

Воздушните знаци се интелектуални мислители на Зодијакот, и во животот тие повеќе даваат значење на важноста на логиката отколку на емоциите и тие најдобро се согласуваат во љубовта со огнените знаци. Комуникацијата им е најважната работа во една врска.

Секој од 12-те знаци на Зодијакот според одредени сличности како што се карактер, лични потреби и начинот на кој тие ги искажуваат , учествува во поделбата на Зодијакот, и генерално е поделен на 4 елементи кои вклучуваат: воздушни знаци, вода, земја и оган.

Воздушен елемент

Воздушни знаци се Близнаци, Вага, Водолија и по темперамент се оптимисти.

Тие се отворени љубопитни, дружеубиви и сакаат контакт со луѓето. Тие постојано се стремат кон нови ментални стимули и преокупации. Тие се зависни од социјалните мрежи и не можат да си го замислат животот без пријатели. Тие навистина сакаат да бидат сакани од другите, тие се убави и се обидуваат да организираат социјални собири што се извор на забава, интеракција со другите, но исто така и извор на нови искуства. Нивната лична мантра е „Одиме!“.

Позитивни страни: социјални, разговорни, безгрижни, артикулирани, објективни, прилагодливи, кооперативни, способност да размислуваат длабоко.

Негативни страни: расеан, непостојан, непрактичен, хиперактивен, недостаток на емоции и емпатија, апстрактни мисли.

Со кого се компатибилни?

Кога станува збор за љубовните врски, воздушните знаци имаат најхармоничен романтичен однос со огнените знаци – Овен, Лав и Стрелец. Како и воздушни знаци, огнените знаци се мислители и работници. Нивната страсна природа е тоа што ги привлекува воздушните знаци, кои уживаат гледајќи ги нивните партнери како дискутираат и  истражуваат интелектуални теми.

Воздушните знаци им даваат предност на долгорочните врски и се најсреќни со партнерите кои се подготвени да ги слушаат да разговараат бесконечно.

Кога се во добра фаза, тие навистина знаат да уживаат во сè што ги опкружува, но кога ќе станат мрзоволни, тие стануваат колебливи, вознемирени, малку површни. Тие често можат да имаат потешкотии со дишните патишта и белите дробови. Една од нивните слабости е постојаната ментална напнатост и будност. Тие мора да научат да се релаксираат.