Ако живеете во “болна куќа” таа влијае на вашето психичко и физичко здравје! Ова се симптомите на “болна куќа”!

16 мај, 2020
kuka

Може ли куќа да направи едно лице „болно“? Да, може. Можеби ова е само суеверие, но отсекогаш се сметало за лошо да се остане во куќа која има лоша енергија или е болна сама по себе.

Симптомот на лошо здравје се влошува кога едно лице поминува многу време во куќата со лоша енергија. Симптомите може да исчезнат кога некое лице ќе остави „болна куќа“ или зграда.Старите куќи, простории со слаба вентилација, слабо осветлување, зграда на лошо место, премногу влажна или премногу сува област, можат да бидат штетни … Постојат многу причини зошто просторијата може да стане штетна и опасна.

Што може да ја направи куќата болна? 

Страшен или тажен настан што се случил во неа. Не е ни чудо што купувачите честопати се заинтересирани за историјата на куќата или станот. Криминал или некоја болест може да остане во ѕидовите на таа куќа засекогаш.

Конфликти, скандали, несреќи што ги прогониле сопствениците, лични немири … Доколку чувствувате слабост, раздразливост, главоболка, сува уста, замор на очите – тоа може да биде реакција на неповолното „ментално поле“.

Некој ја проколнал куќата – на пример, станот бил неправедно присвоен, лишен од имот или некој од завист посакал зло или дури и нанел штета на таа куќа….

Постојат многу причини зошто куќата може да биде болна. И психолошките причини сè уште

Главниот знак дека сте живееле во „болна куќа“ е дека вашето здравје и ментална состојба значително се подобрува ако оставите таква куќа.

Вашето здравје се влошува кога продолжувате да живеете во „болна куќа“.

Ако куќата нема добро осветлување, или има слаба вентилација, таа е полна со влага и мувла, може да се чувствувате многу лошо во неа и може да биде опасно по живот.

Луѓето отсекогаш знаеле дека куќа може да се разболи и дека не е поврзана со мувла или лоша позиција на куќата во однос на сонцето. Куќа може психолошки да влијае на луѓето кои минуваат долго време во неа. А, концептот на „проколната куќа“ не е мистицизам, туку метафора.